Sinay 1798 - boek nu je tickets!

Op het einde van de achttiende eeuw kreunde het Vlaamse volk onder de belastingsdruk van de Fransen. Toen ook de kerken en de kloosters werden gesloten groeide de weerstand onder de plaatselijke bevolking. Het was echter de verplichte dienstplicht (de bloedwet) die ervoor zorgde dat er rellen uitbraken. De brigands verzetten zich tegen de bloedwet die alle jongens van twintig opriep om dienst te nemen in het Franse leger.

In Sinaai is er een duidelijk beeld van wat er zich in die woelige periode afspeelt. Bakker Geubels kon vanuit zijn winkel zowel de Dries als de kerk in het oog houden en noteerde de gebeurtenissen in een dagboek. Samen met het verhaal van Maria Sophia Durinck (de maagd van Sinaai) is dit een gedroomde basis om de vrijheidsboom zijn verhaal te laten doen. Het verhaal van de jonge boerenzoon Marinus De Clercq, van de Franse kapitein Pers, van Jozef De Prycker en zijn zoon Augustinus en natuurlijk van de herbergiersdochter Maria Sophia Durinck…

Meer dan 70 acteurs en figuranten zullen in een indrukwekkend kader op de Dries van Sinaai de geschiedenis doen herleven!

Er blijven nog genoeg plaatsen beschikbaar maar indien u voldoende keuze wil hebben over goede zitplaatsen, wacht niet te lang met uw tickets te bestellen!

Tickets, vip-formules en meer info op: www.sinay1798.be