Nieuwe gezinsfietszoektocht - Van Kerk naar kerk

Waasmunster en Sint-Niklaas zetten dit jaar hun schouders onder de organisatie van een fijne gezinsfietszoektocht. Dit unieke initiatief kadert in de viering van 800 jaar Sint-Niklaas en zet de band tussen de moederparochie Waasmunster en het daaruit gegroeide Sint-Niklaas in de kijker. Vandaag en de hele zomer lang kan je al fietsend en speurend in en tussen beide gemeenten genieten.

De krachten werden gebundeld om de jaarlijkse fietszoektochten die zowel VVV Waasmunster als Tussen Pot en Pint vzw organiseren, nu te bundelen tot een unieke, eenmalige fietsroute. Het initiatief herdenkt dat 800 jaar geleden uit de parochie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Waasmunster de Sint-Nicolaaskerk van Sint-Niklaas werd gesticht. Waar vroeger de parochianen wandelden, kan nu iedereen genietend fietsen. De vragen zijn geschikt voor de hele familie: ontspannen en ontdekken staat voorop.

De route bedraagt 28 km. De prijs per deelnameformulier bedraagt 5 EUR. De formulieren zijn te koop bij toerisme Waasmunster, camping Gerstekot en toerisme Sint-Niklaas. De zoektocht loopt van zaterdag 3 juni tot en met zondag 17 september. Iedereen heeft prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in het Gemeenschapscentrum te Waasmunster. Iedereen heeft prijs.

Meer info:
toerisme Sint-Niklaas - Grote Markt 45 - 9100 Sint-Niklaas - tel. 03 778 35 00 - toerisme [at] sint-niklaas.be
toerisme Waasmunster - Vierschaar 1 - 9250 Waasmùnster - tel. 052 46 95 23 - toerisme [at] waasmunster.be