Groote Foorfeest

Het Foorfeest is terug! In 2015 brachten we voor een eerste maal de authentieke kermissfeer opnieuw tot leven. Ook voor het 800-jarig bestaan van Sint-Niklaas mocht het Foorfeest niet ontbreken, deze keer tijdens de meikermis.
 

Driedaags evenement (5-7 mei)

Op vrijdag zetten we dit feestweekend alvast goed in met een afterworkparty met DJ-set. Op zaterdag zorgt Radio Modern voor een retrosfeer met een uitgebreid namiddagprogramma en ’s avonds een groot Radio Modernbal. Daarnaast zijn er heel wat activiteiten te ontdekken: maak eens een ritje op een nostalgische kermisattractie, snuister rond op onze Vintage Markt of test enkele volksspelen uit. Liever iets actiever? Schrijf je dan nu reeds in voor de grote zeepkistenrace! Op zaterdag kan er alvast een proefritje op het parcours gemaakt worden, met de grote race zelf op zondag. Zondagavond sluiten we af met enkele fijne optredens van Johan Verminnen en Guido Belcanto, Barbara Dex en Jan De Smet die ‘ode aan Bobbejaan’ brengen.

Zeepkistenrace

Op zondag 7 mei is het zover, de allereerste zeepkistenrace op de Grote Markt van Sint-Niklaas! Na een eerste test op zaterdag gaat op zondag om 14 uur de race van start, met een hindernisparcours waarbij onder andere een plateau, slalom en rookgordijn overwonnen moet worden. Degene die het snelste finisht mag zich de eerste winnaar van de Sint-Niklase zeepkistenrace noemen. Maar ook de origineelste zeepkist mag zich aan een fijne prijs verwachten. Inschrijven kan via de website www.foorfeest.be tot en met 14 april zolang er startnummers beschikbaar zijn, snel zijn is dus de boodschap!