Geheugenmarathon - schrijf je in!

 

Den 8ste van 8 tot 8, dat kan iedereen onthouden. Houd 8 september alvast vrij in je agenda! Speciaal voor 800 jaar Sint-Niklaas organiseert de dienst diversiteit, samenleving en preventie enkele extra activiteiten. Eén daarvan is de (geheugen)marathon for life. In deze marathon wordt er niet gelopen, maar is het wel de bedoeling het geheugen te trainen en daarnaast ook te werken aan actief ouder worden.  

Geheugenmarathon
Gedurende 12 uur wordt er aan 1 stuk door, door twee ervaren lesgeefsters geheugentraining gegeven. De lesgeefsters zijn niemand minder dan gerontologen Christel Geerts en Mie Moerenhout. De marathon vindt plaats in Odisee, Hospitaalstraat 23.

Actief ouder worden
Actief ouder worden zou je kunnen omschrijven als zo lang mogelijk actief deelnemen aan de maatschappij. Dit betekent niet alleen dat men langer werkt, maar dat men ook blijft deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kan je als oudere nog een universitair diploma halen, je inzetten in het vrijwilligerswerk, maar ook gezonde voeding en veel beweging zijn belangrijk.

U kan inschrijven voor één van volgende tijdsblokken:
- van 8 tot 10 uur: geheugentraining en workshop zingen: zet je longen open, laat je gedachten los en zing mee;
- van 10 tot 12 uur en van 12 tot 14 uur: geheugentraining en workshop gezonde voeding: scherp je smaak- en geurzin aan tijdens deze interactieve en lekkere workshop;
- van 14 tot 16 uur: geheugentraining en workshop dansen: niets beter voor lijf, leden en geheugen dan een portie beweging;
- van 16 tot 18 uur en van 18 tot 20 uur: geheugentraining en workshop turnen: train je lichaam, evenwicht en concentratie met een aantal turnoefeningen op maat.

Mensen die graag willen deelnemen aan de marathon kunnen zich inschrijven voor een tijdsblok van 2 uur. In dit blok zit dan 1 uurtje geheugentraining en 1 uurtje actief ouder worden. Je kiest zelf welke workshop je interessant vindt. Na elk tijdsblok bieden we aan de aanwezigen nog een gezond hapje en een hippe mocktail (niet-alcoholische cocktail) aan.

Per tijdsblok kunnen er telkens 2 groepen van 20 personen deelnemen. Inschrijven kan vanaf maandag 3 juli via 03 778 37 19 of via het inschrijvingsformulier op de website van de stad, bereikbaar via deze link